MTB Bank

0

Paul Mercken

© www.paulmercken.nl, 24 januari 2020
Jean Mwangala, MTB (Mutual Trust Bank) Bank, Lubumbashi, Katanga, DR Congo, studieontwerp voor beeldenreeks rond de niet verwezenlijkte bank (2010) 72*63 cm [1]

Zie ook Krijger, In de maneschijn. Gekocht van kunstenaar Jean Mwangala, Lubumbashi, Katanga, DR Congo.

Dit was de bank waar ik als penningmeester van de Stichting Teleji in de Congo een euro-rekening had geopend voor de studiebeurzen en andere hulp aan Dilolo, waarvoor de zusters FMM van Lubumbashi, waarmee we een contract afsloten, tekenbevoegdheid hadden.

Ik koos daarvoor residentie in het klooster van de nonnen, Congrégation des Soeurs Franciscaines Missionnaires de Marie (FMM), Mama Yemo 1622, Lubumbashi, postadres BP 1170 Lubumbashi.
Dat postadres bediende eigenlijk alle katholieke missiegemeenschappen in Katanga, want alle post kwam mee met die van paters, nonnen en andere vertrouwenspersonen.
Bij de opheffing van de Stichting werd ook deze rekening opgeheven.

[1] Bron: mtb-bank

Avatar foto

is gepensioneerd historicus van de wijsbegeerte en mediëvist uit Hasselt, België, maar woont na verbleven te hebben te Cambridge, Oxford, Florence en de USA (Talahassee, Florida; Bronxville, New York en Virginia) sedert 1978 in Nederland. Hij vertaalt graag gedichten uit andere talen, heeft zelf dichtbundels uitgegeven, en is een deelnemer aan voornamelijk Engelstalige kettinggedichten.