Wandtapijt

0

Paul Mercken

Safi, Wandtapijt [1]
© www.paulmercken.nl11 augustus 2018

Kunstenaars Safi en Babou, moeder en dochter, scheppen Hedendaagse Afrikaans Handwerk. Zij laten zich inspireren door hun breed Afrikaans Erfgoed.

De voorwerpen omvatten kleurrijke Handgekleurde stoffen met ingewikkelde kralenmotieven, etnische Handtassen en schitterende Woonaccessoires.

Gesticht in 2001, Sawa Sawa Gallery, 7 Avenue du Park Q / Gecamine, Lubumbashi, Democratische Republiek Congo, biedt exclusieve scheppingen aan, die synoniem zijn geworden van dynamische, luxueuze en opmonterende voorwerpen.

Ik kocht het tapijt gedurende mijn bezoek aan Congo in 2011 met de leden van de Stichting Teleji, die toen de kracht van Katanga ondersteunde, met name de missie van Dilolo, nabij de grens van Angola, waar mijn schoonzus zuster Thérèse, Teleji (lotus bloem) genoemd door de Chokwa, meerdere goede werken bestuurde, waaronder een hospitaal en verblijfplaatsen voor mensen met geestelijke en lichamelijke beperkingen.

Zie ook: dierenfiguur


Verzameling

ik verzamel kunst
zonder vooropgezet plan
op de bonnefooi
kijk nu, mijn muren zijn vol
einde van het vergaren

Ik weet niet of anderen verzamelaar worden geboren, maar in mijn geval ben ik het geleidelijk aan geworden. Van kunst nog wel. Ik mag aannemen dat iemand die meer dan 30 kunstwerken bezit, aanspraak mag maken op die omschrijving.
Mijn bescheiden appartement is een museum geworden.

art en levenskunst –
mijn veganistische vriend[2]
roept altijd: kunst moet!
De vrolijke veganist
dat is Floris van den Berg

Noot

[1] Bron: safi-1-tapestry
[2] Floris van den Berg (2013) De vrolijke veganist. Ethiek in een veranderende wereld (The joyous vegan. Ethics in a changing world) Antwerpen: Houtekiet, 215 pp.

Avatar foto

is gepensioneerd historicus van de wijsbegeerte en mediëvist uit Hasselt, België, maar woont na verbleven te hebben te Cambridge, Oxford, Florence en de USA (Talahassee, Florida; Bronxville, New York en Virginia) sedert 1978 in Nederland. Hij vertaalt graag gedichten uit andere talen, heeft zelf dichtbundels uitgegeven, en is een deelnemer aan voornamelijk Engelstalige kettinggedichten.