Vrij van frictie

0

Jeffrey van der Velde

Wijsheidsweb, 2017-08
Midden-Oosten foto © Meda Muresan

Een ideale wereld voor iedereen. Dat is de grote belofte waardoor hoop blijft leven.
Een socialistisch wonder, zoals het idee van een wereld waarin iedereen het recht heeft om van het leven te genieten zonder enige vorm van schade.
Wat ik voorstel is niet uitgesloten. Misschien wel onvermijdelijk zelfs, al ben ik niet zo van de politiek. Politiek voert vrij weinig uit, het zijn juist het bedrijfsleven en de burger die het verschil maken. De gevolgen daarvan zijn duidelijk merkbaar in het sociale debat bijvoorbeeld, een geheel van de dialogen tussen mensen in een maatschappij:

  • Idealisme
  • Schoonheid
  • Innovatie

Concreet gezegd zijn deze uitgangspunten zowel heilzaam als schadelijk te vinden door het publiek dat wij kennen als de verdieper en de strateeg. Past er een duurzaam beleidsbepalend conceptueel gezag in een vrome en vrije samenleving? Die is er wel aan het ontstaan, dankzij de intellectuele opstand die momenteel plaatsvindt. De globale weg in het beoefenen van de levenskunst wordt steeds intuïtiever geleefd.
Is er sprake van een New Age samenzwering, die dit allemaal teweeg brengt? Dat weet ik niet precies … Wat ik uit ervaring kan vertellen is dat het niet alleen mooi is om jezelf te leren kennen, maar dat je dat ook in de praktijk kunt brengen. Ik ben de oorzaak en de resultaten zijn het gevolg. Objectief gesteld kan ik beweren dat het één het ander niet uitsluit. Heeft een mens invloed op het eigen gedrag en leerproces dat het leven schetst en smeedt? Diepere lagen in het bewustzijn leggen de Bron bloot van waaruit een mens de toekomst kan vormgeven.

Wat ik niet weet is of ik het juist heb. Dat laat ik liever aan de toeschouwer van de blogberichten over. Socialistisch of niet, ik geloof in samenwerkingsverbanden in alle lagen van de bevolking en weet eigenlijk vrij weinig gelukkig. Ik geef meningen, argumenten en doelstellingen aan waarmee je vooruit kunt in het beoefenen van jouw persoonlijke groei.
Ja, ik ben poëtisch en vol passie over wat ik doe. Het is het egocentrisme wat het leven probeert te verpesten! Vind je niet?

Goed en Kwaad. Dat bepaal je helemaal zelf. Wetenschap en kunst zijn ideale mechanismen om de terreur van het egocentrisme te lijf te gaan, daar ga ik van uit.

Ik vind het leuk om te stappen trouwens en was laatst aanwezig bij de Gay Pride in Amsterdam. Wat een prachtig feest! Seksuele identiteit is ook eigenlijk wel iets moois om te vieren of je nou hetero bent of LBGT of iets ertussen.
Wat is jouw seksuele identiteit? Zeer confronterende kwestie misschien of misschien ook niet, maar het lijkt mij dat seks belangrijker is dan geweld. Zouden we niet van de samenleving een dansende orgie moeten maken? Ik weet eigenlijk niet of dat wel het antwoord is.
Nee, ik kijk niet zoveel tv en luister ook geen radio.
Creëer je eigen media vertel ik je al prekend voor een Vrije Planeet!!!!

Wat geeft een ideale wereld aan de Natuur overigens …

Quote van de dag

Geheel zichzelf zijn mag men slechts, zolang men alleen is; wie dus niet van de eenzaamheid houdt, houdt ook niet van de vrijheid, want slechts wanneer men alleen is, is men vrij.

A. Schopenhauer, Duits filosoof (1788-1860)

Vriendelijke groet in transparantie!

Avatar foto

legde zich via zelfstudie toe op Oosterse en Westerse filosofie (2003–2017), vervolgens op Transcendente Meditatie (van 2015-2017). Hij is nu bezig met een cursus Esoterie (2017). Hij vindt het leuk over filosofische en esoterische onderwerpen te schrijven. Af en toe draagt hij via blogs bij aan de verspreiding informatie over onderwerpen die hem raken. Daarnaast is hij bezig met spiritueel geïnspireerde en kleurrijke kunst.

Schrijf een reactie