De mooie samenleving

0

Jeffrey van der Velde

Wijsheidsweb, 27 januari 2019

Waartoe tracht een mens mooi te zijn? Is het de liefde of is het de schoonheid? In een verharde samenleving met vele culturen en begrippen is het genoegen van genot vaak de drijfveer. We zijn nog steeds met elkaar verbonden.
Wanneer u dan nieuwsgierig wordt wil ik vertellen, dat niet alleen onze menselijke verbondenheid een teken is van verdraagzaamheid en broederschap. Maar ook de niet-verbondenheid. Er staat druk op de huizenmarkt en de economische crisis is nog niet helemaal voorbij. Maar de beginselen van een betere wereld liggen in iedereen besloten. Liefde en schoonheid zitten in het hart.

Iedereen is mooi! Helaas worden mensen gekwetst. Daartoe wil ik niet oproepen. Ongrijpbaar zijn de beginselen van de levenskunst. Maar zij zijn er wel. Zoals het systematisch vooruit kijken en nooit achterom. Dat geeft altijd keer op keer de doorslag voor ieder mens.

Niet iedereen heeft tijd om zich te bezinnen op persoonlijke ambities en vooruitzichten. Dat maakt het leven zwaar. Soms voelen mensen zich beledigd wanneer zij beseffen hoe weinig zij hebben.
Maar iedereen heeft alles al! Tenzij er sprake is van een ziekte. Of een verlies. Maar ook dat heeft een periode van besef nodig voordat de zon weer begint te schijnen. Is het wel de bedoeling dat een mens lijdt? Niet op de manier zoals anderen dat zouden willen.

De drijfveren waar een mens zich mee blij mag maken is dat van de vriendschap, de technologie en de vooruitgang in de maatschappij.
Stress is dan wel een bijverschijnsel waar iedereen last van heeft. Daar zijn oplossingen voor. Je zou in gesprek kunnen gaan met iemand of je omringen met de blijdschap van anderen. Het is vallen en opstaan voor velen.
Ik heb zelf een heftige periode meegemaakt die sporen heeft achtergelaten. Maar gelukkig is niet alles los of vast te noemen. Met los en vast doel ik op de sporen die zijn nagelaten.

Maar juist doordat ik op tijd om hulp heb gevraagd wil ik nog functioneren. Ik ontvang wel eens complimenten en dat deel ik graag met anderen.

Door bij Quest for Wisdom te werken voel ik mij weer op mijn plaats in de maatschappij en kan ik mijn creativiteit duurzamer uitdrukken. Ik weet dat mensen in het weekend helemaal los gaan en beginnen te dansen en te feesten. Maar die tijd heb ik gehad. Ik zie overal schoonheid en liefde. Ik zie de realiteit als een poëtisch onderdeel van een groter onderdeel. Ik zie taal als een uitdrukkingsmiddel om mezelf te uiten met anderen tezamen.

Quote van de dag:

Het enige wat je met liegen bereikt is niet geloofd worden als je de waarheid spreekt.[1]

Aristoteles

[1] Bron: citaten.net

Avatar foto

legde zich via zelfstudie toe op Oosterse en Westerse filosofie (2003–2017), vervolgens op Transcendente Meditatie (van 2015-2017). Hij is nu bezig met een cursus Esoterie (2017). Hij vindt het leuk over filosofische en esoterische onderwerpen te schrijven. Af en toe draagt hij via blogs bij aan de verspreiding informatie over onderwerpen die hem raken. Daarnaast is hij bezig met spiritueel geïnspireerde en kleurrijke kunst.

Schrijf een reactie