De Deugd en het Zwaard

0

Jeffrey van der Velde

Wijsheidsweb, 12 aprilt 2019

Geloofssystemen, normen en waarden, psychologie en welzijn, technologie en vooruitgang. Het zijn gebonden begrippen binnen de persoonlijkheid van het individu.
Een informatiesamenleving kent vele begrippen en standaarden van communicatie en besef.

Vandaar dat de dimensies en conceptuele strategieën van oorsprong en zekerheid wederom gebonden zijn aan subjectiviteit. Objectiviteit daarentegen kent keerzijdes en voordelen die nogal worden uitgesplitst. Zoals nepnieuws in media en de pers.

Gevlochten in kennis en genot wentelen mensen zich in weelde en fantasiebeelden. Financiële zaken zijn berucht geworden en Wall Street draait op volle toeren.

De ‘begeerte-economie’ is aan het uitsterven en de samenleving groeit steeds meer naar een zorgzaam en duurzaam economisch beleid.

Is het genoeg met genoeg?

Quote van de dag

Learn to enjoy every minute of your life. Be happy now. Don’t wait for something outside of yourself to make you happy in the future.
Think how really precious is the time you have to spend, whether it’s at work or with your family. Every minute should be enjoyed and savored.[1]

Earl Nightingale

[1] Bron: Earl Nightingale

 
Avatar foto

legde zich via zelfstudie toe op Oosterse en Westerse filosofie (2003–2017), vervolgens op Transcendente Meditatie (van 2015-2017). Hij is nu bezig met een cursus Esoterie (2017). Hij vindt het leuk over filosofische en esoterische onderwerpen te schrijven. Af en toe draagt hij via blogs bij aan de verspreiding informatie over onderwerpen die hem raken. Daarnaast is hij bezig met spiritueel geïnspireerde en kleurrijke kunst.

Schrijf een reactie