Silvestermaand Nieuwsbrief

0

Hoofdredactie

Nieuwsbrief Spinnend web, 7e jaargang nummer 4

QFWF wenst allen een liefdevol 2023 toe!

World Dream

Painting — Mitra Muijen

Reflecting the wonders of life, the old sages say:
a Mystery gives birth to free floating energy, a milky way,

shining as wisdom in your heart, like twinkling stars
suns circling around in galaxies, till they die as small white dwarfs ….

Our Quest for Wisdom, on a path of cocreation
sharing mother earth with all beings, wandering to their destination,
we aim towards openness and feeling together when being alone …
this Quest begins with an inner journey … your own!

Heidi Muijen

Quest 3: Terugblik op de Ontmoetingsdag 2022

Erfan toont de beelden van Nour tijdens haar workshop ― foto Tess van Dongen

Het was een gevulde middag op 29 oktober in het sfeervolle bovenzaaltje van theater Wesopa, uitkijkend over het water van Weesp, babbelend rond de tafels en van de Thaise hapjes smullend. Fijn de betrokken en warme sfeer van de aanwezigen te voelen en hoe de letterlijk en figuurlijk rijk gevulde dis is gewaardeerd! Met de enthousiasmerende muzikale start met de QFWF-rap[1] door Henry Muldrow. Een ritueel lint, waarin Jhanna Houweling, Maud van Ingen en Heidi Muijen wereldburgerschap via metaforen in beleving brachten: als een samenspel van kleuren, als een samenklank en als samenspel van de natuurelementen.

Lees meer over de drie workshops en zie ook: Wijsheidsweb Interculturele Polyloog: Worden wie je bent!

Quest 3: Workshops en masterclasses

Met het dit jaar door de QFWF heruitgegeven interculturele dialoogspel Vier Winden heeft een opleidingsteam van de Hogeschool van Amsterdam een Beelden Dialoog middag georganiseerd rond het thema “Inclusieve Communicatie met onze studenten en met elkaar, hoe doen wij dat?”.

Een greep uit de respons:

“Met beelden, of vanuit beelden praten is soms makkelijker, als je het eerst niet weet …. Mooie werkvormen, bijzondere ervaringen, vrolijk …. Bij je gevoel blijven, niet alles hoeft in je hoofd een betekenis te hebben …. Het brengt je verrassend dicht bij de kern. Normen, waarden, overtuigingen …. Vrij, speels, associatief. Leerzaam hoe beelden zo verschillende emoties kunnen oproepen.”

Vier Winden: Rond het BeeldenDialoogtafelkleed — foto Maud van Ingen

Het Vier Winden spel met het kleurrijke Dialoogtafelkleed, is ideaal voor een goed gesprek in je eigen werk-, familiekring of vriendengroep. Het Dialoogtafelkleed is vol symboliek, waardoor de kwestie die op tafel ligt vanuit mythisch-filosofische en interculturele perspectieven kan worden belicht. De associaties bij de beelden leiden vaak tot verrassend nieuwe inzichten.

Het Vier Windenspel is ook in het Engels als Four Winds verkrijgbaar.

Bovendien is het mogelijk met de Vier Winden een begeleide Art Dialogue rond de Dialoogtafel te organiseren met een begeleider van de Quest for wisdom foundation. Hoe waardevol speelruimte te creëren rond een eigen actueel thema en daarbij de beelden die we erover en van elkaar hebben te bevragen!

Zie Workshops en masterclasses voor deze en andere mogelijkheden.

Quest 2: Gulden snede

Feestelijke kortingen in de Wijsheid Winkel!

In de geest van de lichtfeesten en voor een speelse start van het nieuwe jaar blijven drie spelvormen voor een vriendenprijs verkrijgbaar.

Met het Kompassiespel spreek je de wijsheid van het hart aan bij het onderzoeken van het goede leven.
De goede voornemens voor het nieuwe jaar kun je met het Pythiaspel helpen vorm te geven door een worp met de vijf gelukselementen als wegwijzer te (be)tekenen.
Met het Questiespel kun je dialogerend in goed gezelschap een levensvraag als rode draad door het drieluik verleden — heden — toekomst trekken.

Voor vroege vogels die zich nog dit jaar — als vriend — aanmelden via info@questforwisdom.org krijgen de spelvormen voor de helft van de prijs (respectievelijk € 57,50; € 17,50 en € 22,50) en daarna tot 21 maart 2023 met 25% korting € 75,=; € 25,= en € 30,=) via de Wijsheid Winkel. Neus rustig verder rond in de Wijsheid Winkel!

Lees meer over alle (andere) series van de Gulden Snede en informeer naar mogelijkheden in eigen kring een spel- of dialoogvorm te organiseren.

Koop een e-book direct via de Wijsheid Winkel en profiteer van meer feestelijke prijzen tot 21 maart 2023: € 9,50 per e-book.
Als QFWF Vriend(in): € 7,50 per e-book!
En lees meer over de e-books en achtergronden van het Animal Wisdom programma

De QFWF e-books krijgen alle ook een plek in de digitale Koninklijke Bibliotheek en worden daarmee voor de ‘eeuwigheid’ toegankelijk!
de QFWF-quest (cadeau) boom — impressie Joke Koppius

Aankondiging Thema Ontmoetingsdag 2023

“Interculturele lessen uit het slavernij verleden voor het ontwikkelen van Wereldburgerschap”

Goed voornemen van de QFWF voor 2023 is een project aan de hand van muzische, interculturele en filosofische perspectieven, vormgegeven tot een Drieluik van verleden — heden — toekomst.
Hiervoor zijn we een QFWF-ontwikkelgroep aan het formeren.
Wij willen cocreatie met verschillende kunstzinnige media en samenwerkingspartners; onder meer met het onderzoeks- en het poëtisch werk van WW-auteur Fred de Haas. Samen gaan we lessen trekken uit het slavernij verleden ten behoeve van het ontwikkelen van ingrediënten voor wereldburgerschap.

Een preview van dit project zullen wij op de Ontmoetingsdag 2023 presenteren met een interculturele dialoog rond door Fred de Haas voorgedragen gedichten.
Mocht onze subsidie aanvraag bij het fonds cultuurparticipatie worden gehonoreerd, dan willen wij delen uit het programma gaan publiceren en het project voortzetten naar het toekomst luik “Wereldburgerschap in muzische en culinaire vormen ten behoeve van interculturele levenskunst in de straat, rond het bed en in de klas.”

Zin om mee te denken en te doen? Geef je op: info@questforwisdom.org

Nieuws van Quest 1 Het Wijsheidsweb

Quest 1

Het Wijsheidsweb groeit gestaag met Wijsheden en Forumberichten. Ook de Redactionele pagina’s groeien stap voor stap door verbetering, en vernieuwing. Te samen een ongekend interessant aanbod, dat inmiddels de 1250 webpagina’s royaal overschrijdt.

Betrokken harten èn handen gezocht …

Al deze bijzondere programma’s en activiteiten zijn mogelijk dankzij de belangeloze inzet van vele harten, handen, ogen en hoofden rond de QFWF.
De subsidie van fonds Zuidoost/PBC gaf het Animal Wisdom programma een boost. Graag zouden wij hierop voortbouwen met behulp van een volgende schenking of subsidie …

Ken je mensen die ons daarbij willen helpen of ingangen in hun netwerk hebben? Of heb je zin zelf te participeren bij één van de QFWF-projecten?

Co-creatief in een ontwikkelteam of achter de schermen voor het vorm geven van het bijzondere materiaal? Of wil je helpen bij het organiseren en presenteren ervan met workshops en ontmoetingsdagen?

Interesse? Meld je aan!
Neem contact met ons op! Laat ons je ideeën weten!

Doneren aan de QFWF? Heel graag!

Zie: donaties aan de Quest for wisdom foundation

Word QFWF-vriend(in)

Je bent al QFWF-vriend(in) vanaf € 45,= per jaar!

Behalve dat je zo bijdraagt aan alle goede dingen die de QFWF probeert te realiseren krijg je als QFWF-vriend(in) korting op:

aanschaf van educatief materiaal van de Gulden Snede tot 30%, zoals

en

Meld je aan info@questforwisdom.org

QFWF-vriend(in) word je door minimaal € 45,= over te maken op NL14TRIO0777827654 t.n.v. de Quest for wisdom foundation te Weesp òf door dit bedrag via de donatieknop te doneren.

Quintessence

Zachtjes en bewonderend, van mens tot mens

Laten we tussen twee woorden een beetje ‘stilte’ zaaien
En verse lucht bij meerstemmigheid laten waaien
Zonder alfabet erbij te halen,
Het woord ‘wind’ waait in alle talen,
Het woord ‘regen’ regent, meerdere malen
‘Het lot’ is aanwezig en jij kan er geen verhaal halen

Erfan Pourmohammadi[2]
Noten

[1] Zie: de QFWF-rap door Henry Muldrow
[2] Zie: Wijsheidsweb Zachtjes en bewonderend, van mens tot mens — geïnspireerd door gedichten van de Iraniër Sohrab

Avatar foto

Heidi Muijen en Joke Koppius vormen gezamenlijk de hoofdredactie van de Quest for wisdom foundation. De Redactionele pagina's zijn afkomstig van de hoofdredactie en — indien aangeven — door en met medewerking van derden geschreven.

1 2 3 5

Schrijf een reactie