Russische Zigeunerromances

0

QFWF Wisdom Collection nr. 5 is uit!

Hoofdredactie

ISBN 978-94-92-127-211
Fred de Haas
NL en RU, 2023
ISBN 978-94-92-127-211
121 pagina’s
e-book in pdf-formaat
QFWF Wisdom Collection nr. 5
Te koop in de Wijsheid Winkel voor de tijdelijke actieprijs van € 9,50.
Een leuk cadeau met de feestdagen in aantocht!

De QFWF presenteert met blijdschap en trots Russische Zigeunerromances van de hand van Fred de Haas — een veelzijdige wereldburger met emancipatoire geest — die de verhalende en muzische wijsheid van de Russische romanceliederen in hun culturele eigenheid en interculturele vormen tot leven brengt!

Deze vijfde bundel in de QFWF Wisdom Collection ontsluit een tot nog toe weinig belicht genre van de Zigeunerromances met haar rijke interculturele en historische bronnen. Na de boeiende uiteenzetting van culturele en historische achtergronden, volgen tekstliederen (in zijn eigen vertalingen/bewerkingen) — zowel in het Russisch als in het Nederlands. Verrassend zijn de talloze aanklikbare links naar prachtige oude en nieuwere muzikale vertolkingen, waaronder ook de vertolkingen van Fred de Haas (gitaar en zang) en Ralph Kreuter (balalaika) zelf.

De auteur stelt deze onschatbare opgehaalde wijsheid voor een breed Nederlandstalig publiek belangeloos en puttend uit zijn jarenlange levens-, reis- en werkervaring met zijn rijk vloeiende en literaire pen — beschikbaar. Wij zijn hem daarvoor zeer erkentelijk!
De zorgvuldige digitale bewerking van het bronmateriaal door Joke Koppius draagt bij aan de kwaliteit van dit e-book.
De Russische romanceliederen uit deze bundel zijn ten dele ook op het Wijsheidsweb gepubliceerd.

Avatar foto

Heidi Muijen en Joke Koppius vormen gezamenlijk de hoofdredactie van de Quest for wisdom foundation. De Redactionele pagina's zijn afkomstig van de hoofdredactie en — indien aangeven — door en met medewerking van derden geschreven.

1 2 3 5

Schrijf een reactie