Middeleeuwse Chirurgie in Woord en Beeld

0

QFWF Wisdom Collection nr. 6 is uit!

Hoofdredactie

ISBN 978-94-92-127-228
Marcel Reyners
NL, 2023, ISBN 978-94-92-127-228
206 pagina’s
e-book in pdf-formaat
QFWF Wisdom Collection nr. 6
Te koop in de Wijsheid Winkel voor de tijdelijke actieprijs van € 9,50.
Een leuk cadeau met de feestdagen in aantocht!

De QFWF presenteert met blijdschap en trots Middeleeuwse Chirurgie in Woord en Beeld van de hand van Marcel Reyners — een veelzijdige wereldburger met emancipatoire geest — die de oude wijsheid van de Middeleeuwse chirurgie in haar historische eigenheid en interculturele vormen tot leven brengt!

Deze zesde bundel in de QFWF Wisdom Collection bevat vertalingen, bewerkingen en interpretaties van de delen van de “Keizerlijke Chirurgie” met tekeningen van Şerefeddin Sabuncuoğlu (1385–1468), gecombineerd met de tekst van “De Methode der Geneeskunde” van Albucasis Al-Zahrawi (936–1013).

De auteur stelt deze onschatbare opgehaalde wijsheid voor een breed Nederlandstalig publiek belangeloos en puttend uit zijn jarenlange levens-, reis- en werkervaring met zijn rijk vloeiende en literaire pen — beschikbaar. Wij zijn hem daarvoor zeer erkentelijk!
De zorgvuldige digitale bewerking van het bronmateriaal door Joke Koppius draagt bij aan de kwaliteit van dit e-book.

Avatar foto

Heidi Muijen en Joke Koppius vormen gezamenlijk de hoofdredactie van de Quest for wisdom foundation. De Redactionele pagina's zijn afkomstig van de hoofdredactie en — indien aangeven — door en met medewerking van derden geschreven.

1 2 3 5

Schrijf een reactie