Walking Two Roads

0

QFWF Wisdom Collection nr. 4 is uit!

Walking Two Roads, Accord and Separation in Chinese and Western Thought

Hoofdredactie

ISBN 978-94-92-127-204
Hans van Rappard
EN, 2023, ISBN 978-94-92-127-204
208 pagina’s
e-book in pdf-formaat
QFWF Wisdom Collection nr. 4
2e druk (2009 VU University Press; 2023 QFWF, geïllustreerd)
Te koop in de Wijsheid Winkel voor de tijdelijke actieprijs van € 9,50.
Een leuk cadeau met de feestdagen in aantocht!

De QFWF is zowel verheugd als trots om ons vierde e-boek in de QFWF-Wisdom Collection uit te brengen, “Walking Two Roads”!

Veel dank zijn wij verschuldigd aan Hans van Rappard, die zijn veelzijdige en deskundige kennis op het gebied van de interculturele filosofie deelt! 
Het e-book is een geïllustreerde herdruk van de uitgave uit 2009 van VU University Press, die uitverkocht is. De illustraties van zowel oosterse als westerse kunstenaars en andere bronnen visualiseren de filosofische onderwerpen, waardoor een dieper begrip ontstaat.

De lezer krijgt zowel een breed overzicht als een diepgaande discussie over verschillende aspecten van het westerse en oosterse denken, met betrekking tot de kunsten, vooral poëzie, psychologische en metafysische kwesties, zoals als de correspondentie tussen lichaam en geest.

Het daoïsme en verschillende scholen van het boeddhisme in China worden gepresenteerd, evenals scholen in de westerse filosofie, zoals het hedonisme en het stoïcisme. Terwijl hij blijk geeft van overeenstemming met betrekking tot deze systemen als levenskunst, benadrukt de auteur ook opmerkelijke verschillen in opvattingen over de menselijke natuur en de wereld, zoals de oosterse kijk op de ‘hart-geest’.

We willen Joke Koppius bedanken voor het illustreren met afbeeldingen en foto’s en voor haar magische toets bij het bewerken van de tekst en het beeld tot een verrukkelijk e-book.

Avatar foto

Heidi Muijen en Joke Koppius vormen gezamenlijk de hoofdredactie van de Quest for wisdom foundation. De Redactionele pagina's zijn afkomstig van de hoofdredactie en — indien aangeven — door en met medewerking van derden geschreven.

1 2 3 5

Schrijf een reactie