QFWF Animal Wisdom Collection nr. 4 is uit!

0

Caught in the Cosmic Web – Ghanaian Folk Tales in the Twenty-First Century

Drietalig e-book: EN, Ewe, and standard Akan/ Twi, 2022

ISBN: 978 94 921 27 112

Dit e-boek bestaat uit een verzameling mondeling overgedragen volksverhalen over dieren, die momenteel de ronde doen bij de Ewe en de Akan in Ghana.

Veel van de verhalen in deze bundel geven een verklaring voor het uiterlijk van de meest opmerkelijke Ghanese dieren. Waarom heeft de papegaai bijvoorbeeld zulke prachtige veren? En waarom heeft de pijlstaart Whydah zo’n lange staart? De Ghanese verhalenvertellers die weten het wel. Ze deelden hun dierenverhalen, waaronder ook die van de bekende spin Anansi, met Dr. Kofi Dorvlo, die ze voor ons heeft opgeschreven (in het Ewe, standaard Akan/Twi en het Engels).

Het e-boek bevat twintig Ghanese volksverhalen en is voorzien van een inleiding door Dr. Louise Müller, die de verhalen ook interpreteerde.

De 22 prachtige illustraties werden gemaakt door beeldend kunstenaar Josee Tesser.

Grote redactionele dank gaat uit naar Greg Suffanti voor het redigeren van de verhalen in het Engels en Ir. Joke Koppius voor haar redactionele hulp en grafische vormgeving.

De drietalige Nederlandse editie: Gevangen in het Kosmische Web – Ghanese Volksverhalen in de 21e eeuw, ISBN: 978 94 921 27 129 verschijnt nog voor de zomer 2022.


Bestellen

Via animal-wisdom@questforwisdom.org of 
Zie: Wijsheid Winkel

Vroege vogelprijs tot 21 september 2022: € 9,50 per e-book
QFWF Vriend(inn)en Vroege vogelprijs tot 1 april 2022: € 7,50 per e-boek

Na 21 september 2022

€ 12,50 per e-boek
QFWF Vriend(inn)en € 9,50 per e-boek

Na aanschaf als full colour pdf te downloaden

  • Interculturele storytelling bundels
  • Verhalenbundels uit culturele storytelling tradities uit Noord, Zuid, Oost, West
  • Nederlandstalige en/of Engelstalige edities en, of meertalige uitgaven
De inkomsten die de QFWF voor de e-boeken ontvangt, komen geheel ten goede aan het Animal Wisdom programma en aan volgende QFWF projecten.
Avatar foto

Heidi Muijen en Joke Koppius vormen gezamenlijk de hoofdredactie van de Quest for wisdom foundation. De Redactionele pagina's zijn afkomstig van de hoofdredactie en — indien aangeven — door en met medewerking van derden geschreven.

1 2 3 5

Schrijf een reactie