Rosanne werkt als dokter in de Amazone

0

‘Het huis van mijn patiënten staat in de fik!’

Bron: dewereldwijven.com/2019/09/10/amazone-brand, 2019-09-10

Hoofdredactie 

De QFWF besteedt graag aandacht aan dit bericht waarin klimaatverandering in een bredere interculturele context wordt geplaatst.
De auteur brengt de kwestie van het behoud van Amazonewoud in verband met de questie van het belang van de inheemse bevolking hierin stem te geven.

Amazone – foto Rosanne Gomes

Rosanne Gomes: Al een tijdje wil ik een stuk schrijven over leven in het regenwoud. Door wat er nu plaatsvindt, voel ik nog meer urgentie. Waarom? De Amazone, het grootste regenwoud ter wereld, staat in brand. Het brandt omdat mensen het hebben laten branden. Het brandt omdat mensen het willen laten branden en dat baart me zorgen.

Alles over deze Amazone branden lijkt al gezegd te zijn. Maar wat mij betreft mag de stem vanuit Zuid-Amerika, behalve die van Bolsonaro, wel iets luider klinken. Artikelen en opiniestukken lijken toch vooral uit Europa en Amerika te komen. De branden grijpen me aan en ik voel de behoefte nog een ander perspectief te bieden, dat van een Nederlandse dokter die werkt voor de inwoners van de Amazone zelf.

Lees meer: de amazone-brand

Avatar foto

Heidi Muijen en Joke Koppius vormen gezamenlijk de hoofdredactie van de Quest for wisdom foundation. De Redactionele pagina's zijn afkomstig van de hoofdredactie en — indien aangeven — door en met medewerking van derden geschreven.

1 2 3 5

Schrijf een reactie