QFWF Ontmoetingsdag 2021

0
QFWF Ontmoetingsdag “Plukjes Vogelwijsheid”

Een voorproef van reeds de derde, met de herfst equinox te lanceren QFWF website ― met moois uit het QFWF storytelling programma Animal Wisdom ― zal tijdens de QFWF Ontmoetingsdag op zaterdag 2 oktober 2021 worden gepresenteerd.

Vooral de wijsheid van vogels zal — via dans, digitale en kunstbeelden, muziek, spel en sjamanistisch trommelen — geplaatst in intercultureel perspectieven, tot bezinning en dialoog uitnodigen.

Met dit kunstzinnige en vormende materiaal uit de Gulden Snede beoogt de QFWF interesse voor verschillende culturen en kruisbestuiving tussen wijsheidstradities te bevorderen. En zo bij te dragen aan een inclusieve samenleving, waar de waarde van het verschil en de schoonheid van het anders zijn centraal staan.

Programma Vogelwijsheid

Oogst mee met de QFWF en pluk eigen vogelwijsheid tijdens de Ontmoetingsdag op zaterdag 2 oktober 2021:
Voer voor bezinning en uitwisseling op de beproevende tijden waarin wij leven.
Inloop vanaf 12.30 uur met hapjes en drankjes en ontmoetingen …

Het thema vogelwijsheid wordt vanuit intercultureel perspectief belicht door filosofen dr. Louise Müller & dr. Nivedita Yohana en in workshops verhalend, bewegend en verbeeldend in beleving gebracht:

  • we trekken een rode draad met een ritueel lint door de veelkleurige (kunstzinnige) expressies van vogelwijsheden.
  • we maken een rondgang langs beelden van bij de QFWF betrokken kunstenaars: Caroline Young, Chrisje Ronde, Greg Suffanti, Louis Van Marissing, Nour Kayali en Robin Stemerding.
  • we luisteren naar de wijsheid van vogels vertolkt door Mitra Muijen & Michael Susanto met levende vioolmuziek.
  • ook neemt verhalenverteller Arnout Dalkman ons mee in een vleermuisverhaal
  • we kijken naar een Ibisdans door Rose Bibi

en

  • we kunnen met een sjamanistische trommel onder leiding van Ellen Grootoonk eigen dierenkracht en vogelwijsheid oproepen.

Zie voor praktische informatie en aanmelden.

Avatar foto

Heidi Muijen en Joke Koppius vormen gezamenlijk de hoofdredactie van de Quest for wisdom foundation. De Redactionele pagina's zijn afkomstig van de hoofdredactie en — indien aangeven — door en met medewerking van derden geschreven.

1 2 3 5

Schrijf een reactie