De storm in de stilte-retraite

0
Bron: Koorddanser, 3 september 2019

Hoofdredactie 

De QFWF  besteedt graag aandacht aan dit bericht waarin de waarde van stilte retraites wordt besproken in het het licht van hyperigheid.

Retraites zijn big business. Een kritisch en reflexief geluid van een specialist op dit gebied: Robbert van Bruggen. Want wie is klaar voor de Ware Confrontatie in de échte stilte-retraite?
Meditation[1]

Het zal niet lang meer duren voordat Kruitvat, Hema of De Action komen met een fleurig ‘retraite-pakket’ om alle jachtige klanten (en wie zijn dat niet) de mogelijkheid te verschaffen goedkoop en thuis te herbronnen; een doos gevuld met vitamines & mineralen, reinigingsthee, verkoelende gezichtstonic, oordopjes om het omgevingsgeluid uit te zetten, een fleurig meditatiekussentje met zoet gevormde Boeddha-afbeelding en een ouderwets kookwekkertje om je meditaties te timen zonder op je smartphone te kijken. En natuurlijk een gebruiksaanwijzing: ‘Cursus Kluizenaar – herbronnen in 10 stappen’. Het zal stormlopen! Zo hopen zij commercieel aan te sluiten op de ‘goed bezig!’-hype die het inmiddels aan het worden is; je telt spiritueel niet mee als je geen stilte-retraite hebt gedaan.

Lees meer: de-storm-de-stilte-retraite

[1] Bron: eight-limbs-yoga-samadhi

Avatar foto

Heidi Muijen en Joke Koppius vormen gezamenlijk de hoofdredactie van de Quest for wisdom foundation. De Redactionele pagina's zijn afkomstig van de hoofdredactie en — indien aangeven — door en met medewerking van derden geschreven.

1 2 3 5

Schrijf een reactie