Corona vaagt ons verstand weg

0

Hoofdredactie 

5 juli 2020

De Quest for wisdom foundation deelt graag berichten uit de internationale social media teneinde aandacht te vragen voor prangende situaties en, of inspirerende voorbeelden te tonen van interculturele levenskunst.

Een ABC waarom het goed is te blijven filosoferen en zich bewust te zijn dat fascistoïde systemen niet louter geschiedenis zijn. Over het sluipende gevaar van ‘het nieuwe normaal’ en het gevaar van een ‘gehoorzaamheidsmoraal’ en zich verhullende vormen van geweld.
Hoor wat deze voormalig denker des vaderlands te vertellen heeft over waarom het goed is te twijfelen over corona maatregelen waarover je niet zou moeten filosoferen!


Cafe Weltschmerz:

Corona vaagt ons verstand weg, zegt Hoogleraar Filosofie René ten Bos

“Voormalig Denker des Vaderlands en Hoogleraar Filosofie René ten Dam schreef een urgent boek ‘De Corona Storm’ met als ondertitel ‘Hoe een virus ons verstand wegvaagde’.

De Nijmegenaar met Twentse roots maakte een rit in de auto met me en sprak openhartig over de 26 hoofdstukken die de letters van het alfabet volgden van A tot Z. De trigger om het boek te schrijven kwam van een terloopse uitspraak van Marc Rutte, die tijdens een persconferentie had opgeroepen te stoppen met filosoferen omdat het virus anders zou winnen.
In de video behandelen we de hoofdstukken Beelden, Fascist, Hoop en Waarschijnlijkheid.”

Avatar foto

Heidi Muijen en Joke Koppius vormen gezamenlijk de hoofdredactie van de Quest for wisdom foundation. De Redactionele pagina's zijn afkomstig van de hoofdredactie en — indien aangeven — door en met medewerking van derden geschreven.

1 2 3 5

Reageren gesloten.