Bronnenmateriaal over filosofen/ wijsgeren en filosofische thema’s

0

Hoofdredactie

Wijsheidsweb forum, 8 december 2020

De Quest for wisdom foundation deelt graag berichten uit de internationale social media teneinde aandacht te vragen voor prangende situaties en, of inspirerende voorbeelden te tonen van interculturele levenskunst.

Een bijzonder multimediaal project “het ABC van de Wijsheid” is uitgekomen, waaraan de stichting Culturele Droomwevers jarenlang met tientallen vrijwilligers heeft gewerkt.
Het behandelt bij elke letter een filosoof, van Aristoteles tot Zarathustra en thema’s bij elke letter van Angst tot Weggeven.

Het doel is kinderen kennis te laten maken met filosofen over de gehele wereld op laagdrempelige en inspirerende wijze. Via de website van de stichting kunnen zij de kern van hun ideeën nalezen, welke boeken zij schreven; en wanneer en waar zij hebben geleefd. De verwijzingen naar andere bronnen, zoals Wikipedia, en door de toegevoegde kunstbeelden en animaties werken stimulerend er zelf verder mee aan de slag te gaan!

Het materiaal over Anne Frank, Erasmus en Vondel en de thema’s Beoordelen, Geduld en Geluk kun je op de volgende link bekijken:

droomwevers.nl/abc van de wijsheid

Henry Muldrow

Founder & Creative Director
w: droomwevers.nl

Avatar foto

Heidi Muijen en Joke Koppius vormen gezamenlijk de hoofdredactie van de Quest for wisdom foundation. De Redactionele pagina's zijn afkomstig van de hoofdredactie en — indien aangeven — door en met medewerking van derden geschreven.

1 2 3 5

Schrijf een reactie