Serendipity and alchemy of the elementary fields

0

Fernando Ledesma

Wijsheidsweb 26 november 2019, artwork source fernando-ledesma.com

Beeldend kunstenaar Fernando Ledesma laat zich in zijn werk inspireren door natuurlijke elementen in zijn omgeving en maakt letterlijk gebruik van natuurlijke pigmenten voor een studie in blauw bij zijn serie met Iberische zeilschepen en door ijzer te laten oxideren — dat intense roodbruine roesttinten geeft.

Voor het maken van mozaïeken en sculpturen gebruikt hij allerlei afvalmateriaal. Zijn  beelden zijn als een alchemistisch proces een dialoog met de natuur: ze tonen de wijsheid van het materiaal en laten de ‘steen der wijzen’ voelen aan het oog dat ziet. Resultaten ervan zijn in en bij zijn atelier te zien in ‘el campo’ bij Salamanca.

Zijn werk reflecteert culturele elementen en tradities uit Spanje, de expressionisten, de poëzie van zijn vader en de inspiraties van zijn reizen naar New York en Senegal.
Zijn beelden zijn een levende ontmoeting met essenties die niet in woorden zijn te vangen en uit de diepte opdoemen als een kleuren- en vormentaal van het gevoel.
Veeleer zoals een dans op muziek en het spelen met toevalselementen dat ‘serendipiteit’ brengt, zoals de dichter Kopland schreef dat wat ‘wij vinden niet is wat wij zoeken’.

Earth — eye – green

Paisajes interiores: no 1 — técnica mixta – 200*100 cm

Water — heart — blue

Barcas Ibéricas: no 7 — técnica mixta – 100*100 cm

Air — head, spiral – yellow

Paisajes urbanos: no 1 – técnica mixta – 200*100 cm

Fire — hand — red

Tradición digerida: no 2 tauromaquia — técnica mixta – 100*100 cm

Ether — lemniscate – white/purple

Pintura abstracta: no 1 composición — técnica mixta – 100*80 cm

Masterclasses

In een artistieke ambiance “en el campo” in de buurt van Salamanca in Spanje vindt er in de lente 2020 een masterclass plaats onder begeleiding van beeldend kunstenaar Fernando Ledesma.

Laat je gedurende een week onderdompelen in een prachtige plek vol kunst en natuurlijke materialen, versierd met de mozaïeken die Fernando Ledesma zelf heeft gemaakt.
Deze ambiance biedt inspiratie, ook met muziek, onder leiding van de charismatische Fernando Ledesma.

Een plek om te verblijven met de beste ingrediënten om de kracht van co-creatie, serendipiteit en de alchemie tussen de natuurlijke elementen aarde, water, wind en vuur te ervaren!

Met een kleine groep van maximaal 12 mensen

Je kunt ervoor kiezen één dag tot één week deel te nemen met B&B en Wifi!
Meer info

Avatar foto

son of lawyer and poet. Grew up in a house full of art and literature and studied from the age of 6 at the “Escuela de Artes de San Eloy” and then at the “Escuela de Artes y Oficios”. Later I studied “Bellas Artes” at the University of Salamanca. I have devoted my life to painting.