Dierenwijsheid uit Madagaskar

0

QFWF Animal Wisdom Collection nr. 7 is uit!
Madagaskar, land van orale cultuur, lemuren en kameleons

Hoofdredactie

ISBN 978 94 921 27 129
Marcel Reyners
NL, 2023, ISBN: 978 94 921 27 129
316 pagina’s
e-book in pdf-formaat
QFWF Animal wisdom collection nr. 7
Te koop in de Wijsheid Winkel voor de tijdelijke actieprijs van € 9,50.
Een leuk cadeau met de feestdagen in aantocht!

De QFWF presenteert met blijdschap en trots Madagaskar, Land van Orale Cultuur, Lemuren en Kameleons van de hand van de veelzijdige wereldburger en emancipatoire en bereisde arts Marcel Reyners!

Marcel Reyners heeft, belangeloos en puttend uit zijn jarenlange levens- en werkervaring ook op Madagaskar zelf, de volksverhalen uit de eerste op Madagaskar beschikbare Frans- en Engelstalige bronnen vertaald en verteld. Het betreft de orale traditie binnen de Malagassische gemeenschap. Madagaskar kent een groot aantal etnische groepen, elk met hun eigen verhalen.

In de loop van drie jaar heeft Marcel daartoe onder meer de werken van een viertal schrijvers, te weten de Franse consul Gabriel Ferrand (1864–1935), de Engelse missionaris James Sibree (1836-1929), de Franse koloniaal bestuurder Charles Renel (1866 1925) en de Noorse missionaris Emil Otto Birkeli (1877-1952) bestudeerd.

Nu zien al die dierenverhalen voor het eerst in het Nederlands het licht! Het e-book is voorzien van een inleiding tot de orale traditie van Madagaskar als interculturele historische context waaruit deze verhalen zijn voortgekomen.

Het borduurwerk van Malagassische vrouwen, dat het leven en werken van eilandbewoners verbeeldt, geeft aan deze uitgave een authentieke sfeer, samen met het speciaal voor deze vertaling vervaardigde beeldende werk van kunstenaars Mirelva Romano en Greg Suffanti. De bijzondere dieren uit Madagaskar ― zoals de lemuren, kuifdrongo, tenrek en de panterkameleon ― zijn door hen beeldend voor het voetlicht gebracht met tekeningen en aquarellen, samen met een grote collectie natuurfoto’s van diverse fotografen.
Joke Koppius verzorgde van deze uitgave weer de grafische vormgeving.

Wij geloven dat deze tijdloze klassiekers zeer waardevol zijn en blijven en ook moderne lezers, zowel jong als oud, veel te bieden hebben!

We hopen dat een groot lezerspubliek zal genieten van de unieke samenstelling van dit zevende e-book in de QFWF Animal Wisdom Collection!

Avatar foto

Heidi Muijen en Joke Koppius vormen gezamenlijk de hoofdredactie van de Quest for wisdom foundation. De Redactionele pagina's zijn afkomstig van de hoofdredactie en — indien aangeven — door en met medewerking van derden geschreven.

1 2 3 5

Schrijf een reactie