Leuk en gezellig

0

Susanne van Lent

Uit: Pabode, intern blad van de Pabo-opleiding HAN, december 2017
het begon steeds harder te sneeuwen [1]

Maandagmiddag fietste ik voorzichtig vanuit een stageschool naar huis. Terwijl ik de brug af glibberde, liepen een paar scholieren me tegemoet. Ze waren zo verstandig om te lopen en hadden een geanimeerd gesprek. Ik ving op: “Barbecueën vind ik gezelliger, maar gourmetten vind ik leuker”, gevolgd door wat instemmend gemompel.

Ik dacht terug aan onze studiedag waar we gesproken hebben over het zelf kiezen van een studieloopbaanbegeleider. En maakte me een voorstelling hoe die keuzes dan zouden worden besproken tussen de studenten.

Terwijl ik verder fietste, begon het steeds harder te sneeuwen. Het wegdek waarbij ik op de heenweg nog goed kon zien waar sneeuwresten van de vorige dag lagen, was verdwenen onder een verse laag sneeuw. Het werd witter en witter.

Ja, wellicht kiezen de studenten in eerste instantie voor een in hun ogen smetteloze slb-er, een leuke of een gezellige. Iemand kiezen die je niet zo leuk vindt, voelt misschien wel te spannend in het begin.

Hoe mooi is het als je je eerste passen zet, in een nieuwe witte wereld. Om vervolgens zelfbewust te gaan glibberen en een spannender pad te kiezen.

Overigens ik houd niet van barbecueën noch gourmetten, doe mij maar een mooi opgemaakt bord.

[1] Bron: het begon steeds harder te sneeuwen  

Avatar foto

Ik ben als logopedist verbonden aan de HAN Pabo in Nijmegen. Sinds februari 2017 ben ik afgestudeerd als begeleidingskundige. Tijdens het doen van mijn begeleidingskundig handelingsonderzoek ben ik columns gaan schrijven over wat er in en om mij heen gebeurt waarin ik me geraakt voel. Deze columns laat ik publiceren via het personeelskrantje van de Pabo en vanaf nu ook via deze website.

Schrijf een reactie