Mood

0

Susanne van Lent

Uit: Pabode, intern blad van de Pabo-opleiding HAN

Mooddisorders? Ik fiets zo sloom als een slak langs een meisje met wat boeken in haar handen en kijk naar de titel van het boek dat bovenop ligt. Ik heb net een uur gesport en de lichtste stijging van het wegdek maakt dat ik amper vooruit kom. Ik kijk nog een keer, heb ik het nou goed gezien? Ja, mooddisorders.

Ik fiets verder en vertaal het als gemoedsproblemen.

Vanochtend vroeg heb ik twee artikelen in de krant gelezen dat 43% van de meisjes tussen de 11 en 16 emotionele problemen heeft.

Niet dat het me onbekend in de oren kwam, de afgelopen weken had ik vanuit verschillende monden van moeders hun zorgen gehoord over hun dochters.

Terwijl ik langzaam doorfiets schiet er van alles door mijn hoofd. Onze studenten gaan daar mee te maken krijgen, sommigen hebben dit zelf zo ervaren en ja ik heb het ook gezien bij mijn eigen dochters. De wachtlijst bij de studentenpsycholoog is groot en lang.

Mijn benen bewegen zich nog steeds voort en ik realiseer me dat ik van dat soort nieuws een zwaar gemoed krijg.

Wat is dat toch voor mechanisme in mij dat ik me dat zo snel aantrek. Het stoplicht springt op groen en ik maak vaart om het te halen. Ik verheug me op een stil huis, een warme douche en een kopje koffie met mezelf. Ik hoor mezelf neuriën;

“I’m in the mood for dancing”.

PS Ik app de column naar mijn dochters of ze het goed vinden dat ze terzijde worden genoemd. Dochter appt:

‘Mam, is dat laatste een liedje, ken ik die?’ #boomer

The Nolans — I’m In the Mood for Dancing (2012)

Avatar foto

Ik ben als logopedist verbonden aan de HAN Pabo in Nijmegen. Sinds februari 2017 ben ik afgestudeerd als begeleidingskundige. Tijdens het doen van mijn begeleidingskundig handelingsonderzoek ben ik columns gaan schrijven over wat er in en om mij heen gebeurt waarin ik me geraakt voel. Deze columns laat ik publiceren via het personeelskrantje van de Pabo en vanaf nu ook via deze website.

Schrijf een reactie