Stromen

0

Susanne van Lent

Uit: Pabode, intern blad van de Pabo-opleiding HAN, 18 januari 2019

Ik rijd met de auto tussen Nijmegen en Lent. Ik rijd op de linker rijbaan en wil me aan de maximum snelheid houden maar zie zowel rechts als voor me dat iedereen minstens 10 kilometer harder rijdt. Ik twijfel. Zal ik met de stroom mee of me aan de snelheid houden? Ik weet dat ze hier bewust voor een 50km-zone hebben gekozen zodat er minder geluidsoverlast is voor de aanwonenden op deze route. En er staat me iets bij dat ze hier meer flitscontroles hebben juist omdat hier vaak te hard wordt gereden.

Met de stroom mee of niet? — foto Joke Koppius

Wat is nu het goede om te doen?

Dat herinnert me aan het gesprek dat we afgelopen maandag in het deeltijdteam hadden. We evalueerden de lessen met de vraag of we deze zouden aanpassen voor de studenten in de februaristroom die over een aantal weken starten.

Tijd, kwaliteit, voorspelbaarheid, organiseerbaarheid, studenttevredenheid, inhoudelijkheid; dit waren de begrippen die heen en weer over tafel vlogen.

Het gesprek was lastig en voor mij soms emotioneel. We kwamen er niet goed uit.

Terwijl ik ondertussen richting Arnhem ga en flink gas geef besef ik dat dat mijn dilemma was.
Ga ik met de stroom mee of niet?

Avatar foto

Ik ben als logopedist verbonden aan de HAN Pabo in Nijmegen. Sinds februari 2017 ben ik afgestudeerd als begeleidingskundige. Tijdens het doen van mijn begeleidingskundig handelingsonderzoek ben ik columns gaan schrijven over wat er in en om mij heen gebeurt waarin ik me geraakt voel. Deze columns laat ik publiceren via het personeelskrantje van de Pabo en vanaf nu ook via deze website.

Schrijf een reactie