Vooruitkijken naar een hoopvolle toekomst!

0

Angela Gilds

Spoken Word Artist

Be who you are
You are unique and colourful
Cherish yourself
You are good
Selflove is beauty.

Terugblik op de QFWF-Ontmoetingsdag

Angela Gilds met Culturele Droomwevers

Voor mij was het een dag waar ruimte was voor jezelf en de ander. Je mag er zijn. Aan mijn tafel zat een Nederlandse meneer die zei heel mooi “naderen tot elkaar begint met luisteren”. Dat is mij bij gebleven. Luister wat de ander te zeggen heeft, zonder oordeel. Ik ging daardoor open — hoe mooi het is om er te mogen zijn, om jezelf te kunnen zijn. Om daarna ook de ander te kunnen zien en horen. Hoe verschillend wij ook zijn, wij mogen zijn wie wij zijn. Prachtig. Elk mens is uniek , heeft iets bijzonders. Ik voelde mij verbonden met het gedachtegoed om Wereldburger te mogen zijn.

Wetende dat mijn voorvaderen in boeien hebben geleefd en gewerkt en dat ik nu een vrij mens ben, is geweldig. Wij zijn geen slaven meer maar medeburgers. Wat een geweldige transformatie van ons bestaan (wij Surinamers en andere slaafgemaakten). Nu ben ik een trotse wereldburger. Het verleden is voorbij. Ik mag vooruit kijken naar een hoopvolle toekomst.

Staande op de schouders …

Mijn vader is een sociaal figuur die van grote betekenis is geweest voor de arbeidersklasse in Suriname. Hij is voorzitter geweest bij de SPA, een Surinaamse arbeiders partij. Mijn vader werd oom Siegfried genoemd, omdat hij een vaderfiguur was voor velen en zich inzette voor minder bedeelden. Vanuit de partij is hij 6 keer voorgedragen voor een ministerspost in Suriname. Over een periode van 30 jaar is mijn vader dienstbaar geweest in de politiek, bij de Surinaamse luchtvaart maatschappij SLM, alwaar hij in de functie van boekhouder en personeelsfunctionaris dienst heeft gedaan. Mijn vader heet Siegfried Gilds en is op 8 oktober 2022 op 81 jarige leeftijd overleden. Hij heeft een eervolle begrafenis gehad en ik ben erg trots op wie hij is en wat hij heeft betekend voor de Surinaamse gemeenschap en voor de familie. Dankbaar dat ik zijn dochter mag zijn.

Mijn moeder is heel creatief in de keuken. Zij is gespecialiseerd in het maken van Surinaams banket waaronder kokoskoeken met diverse smaken, snacks waaronder loempia’s/pastei barra, cakesoorten waaronder viadoe/ bojo/ ananascake, gerechten zoals bamie/ nasie/ rotie. Ook gemberbier, markoesastroop en schaafijs kan zij heerlijk bereiden. Zij is de eerste Surinaamse marktkoopvrouw die op de Amsterdamse markten Surinaams banket is gaan verkopen. Zij is significant is het bekendmaken van Surinaamse lekkernijen geweest. Zij begon ruim 30 jaar geledenop de Westermarkt in de Jordaan in Amsterdam centrum. Ik ben heel trots op wat mijn moeder bereikt heeft. Zij heeft de gezegende leeftijd van 78 jaar en heet Florence Sporkslede.

Toekomstvisie: motiveren en connecten

Inmiddels ben ik 55+ en vind het genade om op verschillende platformen te kunnen bewegen. Mijn voornaamste doel is leven voor Gods glorie en mijn omgeving verlichten met de luister van de Heer. Daarnaast wil ik een inspiratie zijn voor vrouwen, als peer-educator en gebrokenen van hart. Ik wil elk mens inspireren om te bewegen met de talenten die je hebt. Gebruik je talent tot opbouw van jezelf en versterking van anderen. Wandel in de autoriteit die god jou gegeven heeft. God zegent een ieder en geeft kracht.
Ik ben mij nu aan het ontwikkelen als Spoken Word artiest, waarbij mijn focus ligt op het vertellen van levensverhalen. Mijn meest favoriete gedicht dat ik geschreven heb is Made to create, een gedicht om vrouwen te empoweren en over de vrijheid over hoe je kunt genieten van je leven.

Avatar foto

Ik ben mij gaan ontwikkelen tot expert op het gebied van budgettering en schuld preventie, waar ik ruim 20 jaar actief mee bezig ben geweest. Door mijn werk weet ik waar mensen door heen gaan wanneer het financieel niet goed gaat. Gelukkig heb ik een steentje mogen bijdragen aan het herstellen van het welzijn van honderden mensen in Amsterdam zuidoost.

Schrijf een reactie