Amor Fati: bijzondere ont-moetingen

0

Klaske Rehorst

Try out Amor Fati in de Betuwe

Wat een geweldige dag was het zaterdag! Warm onthaal, heerlijke lunch en bijzondere ont-moetingen. Samen met drie fijne mede-alumni van de #MBK onder bezielende en liefdevolle begeleiding van Heidi Muijen hielden we de eerste try out van het intercultureel mythisch-filosofisch bordspel Amor Fati.
Hierin reflecteren we spelenderwijs op ons eigen denken, handelen, voelen en waarnemen vanuit het gedachtegoed van de levenskunst en het goede midden.

Meanderen door het labyrint van het leven 

Vertrekpunt is de persoonlijke onderzoeksvraag die in samenhang met het grote geheel ont-dekt wordt (we staan allemaal op de schouders van onze (voor)ouders; wat is ons getoond? En onze kinderen weer op die van ons; wat laten wij ze zien?).
Daarbij wordt gebruik gemaakt van wijsheidstradities uit de vier windstreken. In de vorm van een kaartenset wisselen westerse en oosterse mythen, raadselen, visies en filosofische en spirituele wijsheden elkaar af, vullen elkaar aan en nodigen uit tot rijke, inspirerende en bijzondere overdenkingen en inzichten.
Zo doorlopen we, in dialoog met elkaar, ons eigen pad tot wijsheid en inzicht.

Samenspel: spiegel van het leven en begeleidingsvorm

Het spel heeft 7 rondes die als levensfasen aanvoelen; van eigenheid naar vorming, in voor- en tegenspoed door beproevingen en ontmoetingen naar de aankomst. En dan begint het, net zoals het leven, weer opnieuw!

De vormgeving is een unieke en ambachtelijk kunstzinnige verbeelding van de reis die je maakt. Kleurrijk en met veel aandacht voor het kleine in het grootse en het grootse in het kleine (beeldend kunstenaar Agnes Roothaan & zilversmid Nico Huisman).

Wij kijken reikhalzend uit naar ons vervolg in december en hoe onze collega’s van de 2e try out groep het binnenkort gaan ervaren. Hoe geweldig om dit -nu al een beetje- en straks compleet in onze begeleidingskundige praktijk te gebruiken bij teambegeleiding, supervisies, intervisies etc. Dat is samen spelen op een serieus verdiept niveau!

Wordt vervolgd…

Avatar foto

Vroeger wilde ik altijd Anne Frank worden; vanwege dat dagboek. Ik was negen en ben nooit meer gestopt. Het schrijven betekent voor mij verhalen vertellen die anders misschien niet gehoord worden.

Schrijf een reactie