Wim van de Laar (1961) geeft les in yoga en meditatie in Tilburg en omgeving. Als jonge twintiger werd hij gegrepen door yoga.
Niet alleen de ervaring van openheid en levendigheid die uit de beoefening verkregen wordt, maar ook de immense rijkdom van de yoga-filosofie — met bovenal het gegeven van vrijheid als het wezen van de eigen natuurlijke staat — is voor hem een dagelijkse bron van inspiratie.
In de loop der jaren heeft hij zich in andere tradities verdiept, met name de boeddhistische.
Daarin zijn hem de klassieke bronteksten (en de vertaling daarvan) zeer dierbaar: De Upanishads zijn door hem vertaald en toegelicht (2015).
In 2024 verscheen van zijn hand Bronnen van Yoga, een vertaling van en toelichting op de Bhagavad Gītā, de Sāmkhya Kārikā van Īshvarakrishna en de Yoga Sūtra van Patañjali.
Wim heeft een voorliefde voor ‘afwijkende’ leraren als Chögyam Trungpa en Nisargadatta Maharaj en hun niet door traditie gehinderde, kraakheldere onderricht.
Naast zijn yogaopleiding heeft hij zich verdiept in meditatie en heeft hij de levensschool van het ITIP (inclusief energetische opleiding) doorlopen.
Bovendien bouwde hij een huis. Dat lijkt van dit alles los te staan, maar is het niet.
Wijsheden van Wim van de LaarAum. Dat is volledig. Dit is volledig. Volledigheid komt voort uit volledigheid.
Wanneer volledigheid opgaat in volledigheid, is al wat blijft louter volledigheid.Aum. Vrede! Vrede! Vrede!