Ivo Beenakker

Ivo Beenakker

Ivo Beenakker MSc (1984) studeerde Metropolitan Studies aan de Universiteit van Amsterdam met een specialisatie in de economische geografie. Hij heeft ook een 1e graad lesbevoegdheid in de aardrijkskunde behaald aan de Universiteit van Amsterdam.

Ik ben geïnteresseerd in besluitvorming over de energietransitie. Ik ben benieuwd hoe partijen komen tot ruimtelijke keuzes die bijdragen aan een aantrekkelijke, schone en concurrerende leefomgeving, vrij van fossiele energiebronnen. Mijn interesse geef ik invulling met het doen van promotieonderzoek naar de energietransitie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en met het geven van onderwijs.

Mijn kijk op het energieveld is systemisch, holistisch en sociaal-constructivistisch. Ik vind het vooral spannend om pioniers in de energietransitie te onderzoeken. Ik gebruik daarbij mijn hoofd, intuïtie, gevoel en met kennis van ‘Quest for Wisdom’ …

‘Quest for Wisdom’ vind ik inspirerend, want het geeft mij filosofische handvatten om te kijken naar de levenskunst van de energietransitie en mijn eigen levenskunst. De energietransitie is levenskunst, want besluitvorming impliceert een goede afweging tussen sociale, economische en ecologische belangen. Mijn eigen levenskunst komt naar voren in hoe ik mijzelf karakteriseer: consciëntieus, planmatig, leergierig en met een sterke bereidheid tot samenwerking.

Ik woon met mijn vriendin in Voorhout, nabij Leiden.

We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars

Oscar Wilde
Wijsheden van Ivo Beenakker