Nour Kayali

Nour Kayali

Ik ben in 2006 in Syrië geboren, daarna ben heel vaak verhuisd, bijvoorbeeld naar Egypte, Turkije en nu woon ik gewoon in Nederland: ik kan me dus overal thuis bij voelen, haha.

Tekenen heb ik mijn hele leven leuk gevonden. Ik tekende sinds ik een potlood kon vast pakken, zoals veel kinderen eigenlijk.
Maar het verschil tussen mij en de rest van de kinderen is dat ik er mee door ging, ook al focuste ik me niet echt op het tekenen en maakte mij het niet echt uit of mijn tekeningen mooi waren of niet.
Het was altijd een manier voor mij geweest om rustig te worden, of om iets te kunnen doen wanneer ik me verveelde en ik bleef tot 2 jaar geleden alleen om deze 2 redenen tekenen.

Toen begon ik meer met het opletten op wat ik fout deed, en het bij elke nieuwe tekening te verbeteren. Ik begon steeds meer vooruitgang te zien in mijn tekeningen, maar dacht toch nooit dat tekenen mijn bijbaantje zou zijn.
Nu is het wel zo, ik heb mijn eigen exposities, en maak tekeningen voor mensen op aanvraag. Met 1 tekening verdien ik meer dan iemand in 2 maanden met bijvoorbeeld vakken vullen verdient.

Wat ik later wil worden heeft eigenlijk niks met tekenen te maken, want ik wil zoals mijn moeder een psycholoog worden, dat lijkt mij een mooie baan. Wat ik een mooie uitspraak vind:

 “I have a dream!”

 Martin Luther King 

en

Wie de profeet aanbidt, Mohammed is nu dood,
en wie god aanbidt, god is voor altijd levend.

من كان يعبد محمد فأن محمداً قد مات…و من كان يعبد الله فأن الله حيٌ لا يموت…

Een hele oude Arabische spreuk