Nicole Pisuisse

Nicole Pisuisse

Nicole Pisuisse, geboren 1954 en naar school gegaan (Vrije school) te Amsterdam. Kaderopleiding internationale dans te Hengelo. Algemene Muzikale Vorming aan het Conservatorium te Enschede. Basiscursus fotografie aan de Fotovakschool te Apeldoorn.

Bezigheden: in de tuin rommelen; tekenen; schilderen (waterverf); druktechniek (wil ik weer gaan doen); fotografie; trekharmonica spelen; componeren/arrangeren; blokfluit spelen; zingen.

Werkzaam geweest in Twente: als docent internationale en Hongaarse dans, als vakleerkracht muziek in het primair onderwijs en als docent trekharmonica. Ook een ‘blauwe maandag’ in een reformwinkel gewerkt.
Dus van alles en nog wat, een beetje volgens de ‘aard van het beestje’, maar wel ‘omarmend’ de beeldende en andere kunsten.

Na mijn werkzame leven in Twente verhuisde ik in 2013 naar het mooie Zutphen. Door het museumwerk als vrijwilliger bij de Musea Zutphen maar ook door de repetities met het Zutphense ensemble la Lauzeta (middeleeuwse en renaissancemuziek) waarin ik zing en blokfluit speel was de verhuizing naar Zutphen eigenlijk een logische volgende stap.

Inmiddels als pensionado geniet ik van het ‘niets moeten’ en alleen leuke dingen doen. Behalve het vrijwilligerswerk in de Musea Zutphen ben ik lid van blokfluitensemble Arabesk, musiceer ik in La Lauzeta, fotografeer ik (af en toe) en heb ik de zorg voor mijn hondje. Heb grote belangstelling voor de wijsheid en spiritualiteit van India. Met mijn recente project over de Indiase dichter Tagore geef ik zangworkshops.

www.ateliernicolijn.nl

Wijsheden van Nicole Pisuisse