Henry Muldrow

Henry Muldrow

Henry Muldrow (1954) studeerde zang en compositie aan de Universiteit van North Carolina in Chapel Hill. Later zong hij in professionele koren. Als solist trad hij op in vele Bachcantaten en als de evangelist in Bachs Johannes en Matthäus Passies.

Hij studeerde aan het Franz Schubert Instituut in Baden bei Wien. Hij zong en werkte met David Little, Per Norgård, Harrison Birtwhistle, Peter Schat en Sir Michael Tippett.
Hij heeft een aantal moderne composities gezongen zoals La Pioggia nel Pineto, die aan hem werd opgedragen door de Engelse schrijver en componist Anthony Burgess.

Henry Muldrow begon in 1995 te componeren. Hij heeft meer dan duizend liederen geschreven.
De eerste CD van zijn muziek A Symphony of Sorrow kreeg lovende recensies.
Henry Muldrow’s muziek is een reactie op zowel de complexe en intellectuele klassieke muziek als de zich steeds herhalende pop- en dancemuziek van deze tijd. Zijn liederen bevatten elementen van diverse muziekstijlen: pop, blues, jazz en klassiek.

Henry Muldrow is de oprichter en sinds vele jaren de drijvende kracht van de stichting Culturele Droomwevers. De vele multimediale educatieve projecten hebben als doelstelling zoveel mogelijk kinderen en andere geïnteresseerden in aanraking te laten komen met en actief te laten participeren in activiteiten rond kunst, cultuur en taal.

www.droomwevers.nl

Wijsheden van Henry Muldrow