Hans Jansen

Hans Jansen

Hans Jansen MA (1965) beoefent al ruim 30 jaar de Martial Arts. Hij heeft een professionele internationale loopbaan gehad als Martial Arts beoefenaar, leraar, selectielid en bondscoach en hij beoefent zowel de externe (karate, jiujitsu) als de interne (Tai Chi) oosterse gevechtskunsten.

Vanaf zijn 25e werkt hij parttime in het sociale-, jeugd- en (speciaal) onderwijsdomein als begeleider, docent, coach en leidinggevende. Daarnaast is hij eigenaar van Coacheck waar hij professionals en leerlingen traint en begeleidt bij het omgaan met spanningsvolle situaties in de breedste zin van het woord. “Het hele leven is spannend.” Onder de vlag van Stichting Yang-Sen verzorgt hij Martial Arts lessen.

Het integreren van deze werelden is in de loop van de decennia steeds verder ontwikkeld waardoor er voor hem geen onderscheid meer voelbaar is tussen doceren, begeleiding van studenten op de hogeschool, trainingsactiviteiten in het werkveld, supervisie, coaching, vrijwilligerswerk als huismuzikant in de ouderenzorg, zijn Martial Arts lessen en zijn privéleven met zijn vrouw Annet en zijn zoon Shane.

In zijn essays “Ik beweeg dus ik ben”, “Mag ik je aanraken” en “Niet alles is zichtbaar” is zijn (integrale) holistische visie beschreven.

Hij is parttime verbonden aan de Hogeschool Rotterdam als docent, begeleider, coach en supervisor bij de opleiding Bachelor Social Work.

To me, the extraordinary aspect of martial arts lies in its simplicity. The easy way is also the right way, and martial arts is nothing at all special; the closer to the true way of martial arts, the less wastage of expression there is.

Bruce Lee 1940-1973

A good teacher protects his pupils from his own influence.

Bruce Lee 1940-1973

hansjansendocent/nl

Wijsheden van Hans Jansen