Chrisje Ronde

Chrisje Ronde – foto Arold van der Aa

Kunstschilder/tekenaar Chrisje Ronde (1945) ging op 38 jarige leeftijd naar de Kunst Academie. Een late roeping dus, met daarop volgend de studie Cultuurwetenschappen, die is uitgewaaierd naar diverse wijsheidsgebieden. Dit alles om haar roeping en visie te ondersteunen en de vele wijsheden in beeld te brengen.

Er zijn een aantal religies en wereldbeschouwingen waar zij een en ander aan ontleend heeft en vanuit het katholieke Brabant waar zij is opgegroeid.

Op 16 jarige leeftijd won zij de 1e prijs van de landelijke Caran d’Ache wedstrijd met een kleurrijk clowntje. Naar de Academie gaan was toen voor een jong meisje uit den boze.
Haar belangrijkste docent op de kunstakademie, beeldend kunstenaar Roel Herfst was protestant en heeft haar met alle respect voor haar achtergrond, opgeleid en jarenlang begeleid. Verder is zij intensief bezig geweest met o.a. het boeddhisme, hindoeïsme, daoïsme, antropologie, filosofie, geschiedenis, psychologie, bio-energetica, beelddenken en mindfulness.

In al haar werk streeft zij het gemeenschappelijke na en zoekt raakvlakken in de geschiedenis om zo te komen tot nieuwe eigentijdse beeldverhalen.

Zij die fakkels hebben moeten deze aan anderen doorgeven.

Plato Grieks filosoof 427-347 v.o.j

www.chrisjevanderheydenronde.nl

Wijsheden van Chrisje Ronde