Carola Pelder

Carola Pelder – foto Arninck

Carola Pelder is StoryArtist. Zij heeft een ontwerp- en trainingsburo op gebied van spelend ontdekken en ontwikkelen: Studio Wishdom — Creatief in Talentontwikkeling. Carola deed jarenlang onderzoek naar de relatie tussen speelkracht en identiteitsontwikkeling met behulp allerlei kunstvormen en creatieve dialogen.
Zij hecht heel veel waarde aan het belang van spelen bij de ontwikkeling van je eigenheid en de talenten en vaardigheden die nodig zijn om je eigen weg te kunnen gaan.
Met bezieling inspireert zij anderen over de werking van spelen bij het transformeren van (schijnbaar) negatieve emoties. Zij ontwikkelt belevingsprogramma’s voor kinderen en volwassenen voor creatief en bezield leiderschap. Haar passie voor het spelen en de kracht van verhalen ontwikkelde zij in een periode dat zij herstelde van een burn-out. De grote innerlijke weerstand en het conflict hebben haar geïnspireerd tot het maken van nieuwe verhalen.

In al haar ‘ikken’ ontdekte zij de rollen van de verschillende archetypen zoals C.G. Jung deze heeft gedefinieerd. Om menig intern conflict te beslechten was er een troef nodig. Op dat moment kwam Hartenwens ten tonele. Hartenwens staat symbool voor zelfcompassie en onvoorwaardelijke liefde. Hij bleek de enige te zijn, die Stekel kon bevrijden uit zijn rol van gevoelloze criticus.

Alle inzichten en verhalen zijn vertaald naar een avonturenprogramma voor kinderen.
Het is de missie van Carola om het spelen levend te houden op de levensreis van kinderen en volwassenen. Speel en blijf je ware ik:  

Stap in je verhaal en speel je dromen waar met StoryHeart Stories.
Jong geleerd, is oud gedaan.

www.studiowishdom.nl – www.storyheart.nl  

Wijsheden van Carola Pelder