Metabolisme dag

0

Mieke Berger

Kortenhoef, lezing/workshop op zaterdag 13 april 2019

“Zelfzicht” op lichaam en in emotioneel opzicht. Besef van samenleven en de afspraken waarin we leven in het bestaan. Overgave aan de levenskracht die ons beweegt, en alle kanten laat zien van het bestaan, om tot slot neutraal te worden t.a.v. van ons oordeel en zich over te geven aan onpersoonlijk Zijn.

Ons hele welzijn hangt af van hoe metabolisme beïnvloed wordt door voeding en beweging.
Een belangrijk facet is tevens hoe we een goed werkend metabolisme kunnen onderhouden dat een noodzakelijke voorwaarde is voor ons algeheel welbevinden.
Deze dag wordt gebruikt om in drie lagen zicht te krijgen op dit onderhoud.

 • Fysio fysiologie: leren kennen van het lichaam, stimuleren van beweging, celwerking en spijsvertering. 
 • Fysio psychologie: emotioneel en mentaal welzijn. Ik denk dat ik de hoofdpersoon ben in een levensverhaal, waar ik met de buitenwereld mee ben opgescheept.
  Dat veroorzaakt defensief gedrag om me in de wereld overeind te houden. Een dergelijk gedrag kan leiden tot minder open communicatie en uiteindelijk ook tot eenzaamheid.
 • Fysio filosofie: wat ik niet ben en wat ik wel ben. Waar kom ik vandaan? Hoe kan ik mijn leven inrichten waarbij de universele levenskracht het leidend beginsel is en niet mijn persoonlijke reactie op situaties.

In het eerste deel van deze bijeenkomst (Fysio fysiologie) zal mevrouw Trea Schoonderwoerd (voedingsdeskundige) haar bijdrage leveren over voeding en beweging.
Julien en Tim Kol-de Groot  die een  biologische tuin beheren op landgoed de Rading,  Rading 1 B,  Hilversum, kunnen een lichte lunch voor u klaarzetten.

Omdat de pauze slechts 45 minuten duurt en geen restaurants in de buurt zijn, bieden zij een lunchhapje op aanvraag aan: belegde broodjes (kaas, ham, geitenkaas/tijm/honing, etc.) en tomaten/groentesoep à € 10,- per persoon. 
Koffie en thee wordt u kosteloos aangeboden.

 • Locatie: DE BLOKHUT, Hervomde Kerk, Kortenhoefsedijk 168, 1241 LZ Kortenhoef.
 • Datum: zaterdag 13 april 2019
 • Aanvang: 11.30 uur
 • Einde circa: 16.30 uur
 • Inschrijven:  door middel van een email mfwberger@jinshinhealing.com
  Vermeld daarbij:  naam, woonplaats, telefoon, emailadres, wel/niet gebruikmaken van lunch à € 10.
 • Bijdrage: wij vragen u de bijdrage à € 50 bij aanvang in contanten te voldoen.
 • Parkeren: aan de N201, 500 m vanaf het kerkje. Er zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar voor wie het lopen een probleem oplevert.
 • Openbaar vervoer vanaf Utrecht: Sprinter Station Utrecht Centraal naar Station Hilversum. Bus 106 richting Weesp. Uitstappen Bushalte het Rechthuis, daarna 1 minuut wandelen.
  Zie  website of app van OV9292.
 • Openbaar Vervoer vanaf Amsterdam: Amsterdam per trein naar Weesp, daarna bus 106 richting Hilversum. Uitstappen Bushalte het Rechthuis, daarna 1 minuut wandelen.
  Zie  website of app van OV9292.

Het leidend uitgangspunt in werk en leven van Mieke was Advaita Vedanta. Meer dan 50 jaar concentreerde haar werk zich op begeleiding bij zingevingsvragen en het bevorderen van existentieel welzijn.

Schrijf een reactie